Horoskop za leto 2013

OVNI IN OVNICE V 2013
BIKI IN BIKICE V 2013
DVOJČKI IN DVOJČICE V 2013
RAKI IN RAKICE V 2013
LEVI IN LEVINJE V 2013
DEVIČNIKI IN DEVICE V 2013
TEHTNIKI IN TEHTNICE V 2013
ŠKORPIJONI IN ŠKORPIJONKE V 2013
STRELCI IN STRELKE V 2013
KOZOROGI IN KOZOROGINJE V 2013
VODNARJI IN VODNARKE V 2013
RIBAKI IN RIBICE V 2013

OVNI IN OVNICE V 2013

Ovnove energije so usmerjene predvsem v vzpostavitev ega in njegovo vsebinsko naravnanost na sproženje energij zunanje-notranjega sveta. Vaša neomajna odločnost bo v prvi polovici leta 2013 napravila dovolj prostora za napredek, uspeh in tudi nekoliko idividualističen pristop tako v poslovnem kot osebnem življenju. Ker vam bo primanjkovalo občutka za pravo mero, boste morali paziti, da v svojih stališčih ne postanete preveč fanatični. Uživali boste v občutju moči in nadvlade. V marcu in aprilu 2013, bo prisotna visoka raven fizične energije, ki jo bo dobro pozitivno usmerjati, predvsem v športu in z fizično zahtevnim delom. Če je ne boste nadzorovali, lahko pride do nezadodoljstva, velikega nemira, predznosti, nastopaštva in hude napadalnosti. Do konca junija 2013, boste potrebovali proste roke, saj boste zelo radovedni, v poklicnem življenju pa zahtevali svobodno izražanje. Če vam ne bo uspelo, ne bodite impulzivni in ne dramatizirajte. Raje si omislite spodbudne konjičke in preživite prosti čas v razgibanem okolju. Če vam bo v tem času uspelo združiti podjetnost in previdnost, lahko precej zaslužite. S psihofizičnega gledišča, boste imeli veliko ustvarjalne energije, polni boste volje in moči, ki bo zahtevala, da dosežete zastavljene cilje. Dobro pa bo, da boste previdni, kajti pretiravanje vas lahko vodi v različne težave.

V ljubezenskih odnosih, boste igrivi, tudi predrzni. Spolnost vam pomeni preprosto ugodje, ki ga ponuja življenje. Godilo vam bo občudovanje, všeč vam bodo ljudje, ki niso samo lepi, ampak tudi pametni. Boste pa precej nihali med radodarnostjo in skopuštvom, predvsem v aprilu, septembru in decembru 2013, tudi med rjuhami. Vse, kar bo samo od daleč spominjalo na rutino, vas bo odbijalo in dolgočasilo. V spolnosti boste brez zadržkov in polni domiselnih igric. Nezvestobe ne boste odpustili, prav tako ne boste sprejemali kakršnekoli razlage ali opravičila za takšno početje. S svojim ljubosumjem in agresivnostjo, boste v poletnem času, zastrupljali partnerski odnos in počasi uničevali zvezo. Samski/ke boste uspešno taktizirali, ob prvem srečanju pa praviloma več obljubljali kot dajali.

Od avgusta pa vse do konca 2013, bo več rigidne agresivnosti in anksioznosti, kar bo zahtevalo veliko napora za relativno majhne učinke. Prej ali slej se boste morali sprijazniti s tem, da boste le korakoma napredovali. Zapletali se boste v različne spore z avtoritetami, razsipavali s svojo energijo in občutili večje pomankanje učinkovitosti. Notranje napetosti se lahko sprožajo grobo in impulzivno, lahko pride do poškodb glave, problemov z očmi ali anevrizma.

BIKI IN BIKICE V 2013

Način dojemanja sveta je poudarjeno čuten, to omogoča senzualno uživanje, dobro prostorsko orijentacijo, stvari počnete pametno in s preudarkom. Sam začetek leta 2013 bo miren, odločali se boste počasi, preudarno in celo malce flegmatično. Merilo vaše presoje bodo zavestni argumenti, do soljudi boste prijazni, vendar samo dotlej, dokler ne bo vaše območje ogroženo. Pri starejših in bolj zavrtih, se lahko pojavijo težave konec januarja in se lahko zavlečejo skozi vse leto, predvsem na področju požiralnika, ščitnice, boleznih ust, pretiravanje v uživaštvu, pa bo povzročilo slabo prebavo, bolezni spolnih organov in težave s težo. Od začetka februarja in vse do junija 2013, bo čas priložnosti v materialnem smislu in pridobivanja posesti. Življenje boste zajemali z veliko žlico, kar lahko prinese različne težave, pretiravanje tako v ljubezenskem življenju kot poslovnem, pa težko rešljive zaplete. Vaš vrednostni sistem lahko doživi večje spremembe, zato boste morali postaviti jasne meje. V tem času se boste več družili, vzpostavljali koristne odnose, se založili z vsem mogočim in nemogočim. Vaši miselni procesi bodo pospešeni, zato boste odločni, hkrati pa provokativni. Naklonjenost v družinskem okolju, boste odkrito pokazali, več bo druženja s prijatelji in prirejanja družabnih srečanj. V tem času boste uživali ob ponovnih srečanjih z ljudmi, ki jih že dolgo niste srečali, to bo tudi primeren čas za nakupe, sigurno boste našli kaj lepega in po ugodni ceni.

V zimsko pomladnem času, pa vse do konca junija 2013, bo kar nekaj priložnosti za zabave, romantične in vznemirljive ljubezenske epizode, zato boste samski lahko skočili v resno zvezo, vezani pa se pazite, da ne boste postali še bolj posedovalni. Morda se vam bo zahotelo izzivati stalnega partnerja/ko, kar lahko privede do težavic. V tem času boste večkrat odšli na kakšno večerjo ali iz lastne pobude ali na povabilo drugih. V obilnih obrokih boste nadvse uživali, da pa bi se izognili "mačku" in splošnemu slabemu počutju, si sami postavite meje. To zagotovo ne bo pravi čas za začetek shujševalne kure. Naj bo šlo za hrano, pijačo ali seks, boste menili tako kot vedno, da dobrega ni nikoli preveč. Na svoje drage pa le ne glejte kot na svojo lastnino, tudi kadar bodo čustva globoka in močna, uporabite raje tudi tu vaš zdravi razum.

Sedaj pa še opozorilo, saj bo tranzitni Saturn delal opozicijo na vaše znamenje celo leto 2013, kar pomeni, da bo šlo v tem času za preverjanje trdnosti in smiselnosti emotivnih zvez in ugotavljanje, ali obstaja ravnotežje med partnerjema. Lahko se porušijo medčloveški odnosi, lahko pride do razočaranja nad partnerjem/ko, kar bo povzročilo osamitev, nedostopnost, pesimizem in negotovost. Trdni odnosi, se lahko še okrepijo, pri negotovih, distanciranih in hladnih, pa se lahko končajo. Sanjarjenje in močne vizije, vas lahko zavedejo, ta občutja je bolje preleviti v umetniško ustvarjanost, petje, glasbo-ples ali poslušanje ali praktična ročna dela. Razmišljanje v loku od najbolj praktičnih opravil do umetnosti, ki je sama po sebi namen, vam bo pogalo osvetliti pomen človeških dejavnosti in zakonov karme.

DVOJČKI IN DVOJČICE V 2013

Način mišljenja je preprost, toda dualističen, interesi vsestranski, zato tudi precej površni. Globina trpi tudi zaradi poudarjene živahnosti, iskrenosti zaradi igrivosti in hudomušnosti. V leto 2013, boste zakorakali hitro in odločno. Vaš močan živčni sistem, vam bo omogočal, da se boste uspešno spopadali s vsakršnimi situacijami, saj boste mansikaj, kar bi šlo lahko narobe, spravili v red. Uspešni boste tudi pri športu in študiju. Ferbuar in marec 2013, bosta precej težavna meseca, saj bo prenapetost očitna, prenagljenost v odločitvah napačna in pogosteje bo lahko prihajalo do napak ali celo poškodb. Notranja razdvojenost lahko privede do manjvrednostnih kompleksov, težje boste reševali ambivalentnost čustev do okolice. Do sredine junija 2013, boste uživali v svobodnem pohajkovanju, morda se boste vpletali v družbene projekte, uživali v številnih komunikacijah, več potovali, imeli jasne in predvidljive odnose, opravljali izpite kar tako mimogrede in izkoristili smisel za tehniko. To bo obdobje, ko boste z razumom prepoznavali širše vzorce in dobili generalne vpoglede v celovitost dogajanja in s tem povečali preglednost razumevanja. Z lahkoto se boste izmuznili iz vsakega neprijetnega položaja. Ustvarjalno izražanje s pisanjem, ter z vsemi vrstami literarnega dela, bo še poudarjeno. Pri bolj zavrtih Dvojčkih/ Dvojčicah, bodo intelektualna izhodišča precej neresna in prazna, neobvezujoča. Pogosteje boste skrivali svoje mnenje, nezmožni boste urejenega izražanja, tudi tehnično nespretni boste. Dobro bi bilo, če bi svoje težave spravili v promet, z izobraževanjem, kajti dokler tega ne boste storili, ne boste mogli spoznati svojih razsežnosti. Seveda bo potrebno za to kar nekaj poguma!

Vaš ljubezenski odnos bo živahen, zanimale vas bodo enake stvari, upoštevali pa boste tudi nasprotno mnenje. Sicer svojim čustvom ne boste zaupali povsem, v to igro boste pritegnili logičen razum in jih strniti v neko jasno, strnjeno sliko. Sicer pa boste šarmantni, rutina vas bo dolgočasila, zato bodo vaše ljubezenske predstave polne domislic. Znali se boste čudovito poigravati, veliko se boste ljubili in uporabljali raznovrstne pripomočke. V sponosti boste nenehno iskali nova zadovoljstva. To bo pravi čas za načrtovanje skupnega življenja ali poroke, če ste v resni zvezi. Samski se boste zapletali z več ljubimci/ljubimkami hkrati, razpon vaših čustev bo velik, počeli boste več stvari hkrati, vse pa bo odvisno od tega, kar vam bo narekovalo trenutno razpoloženje. Porazov ne boste prenašali dobro, takrat se boste pogreznili v brezno depresivnih čustev. Vendar pa tako občutja ne bodo trajala dolgo, kmalu boste našli novo osebo, ki vas bo razvedrila in speljala tok vaših mislih in dejanj drugam.

V drugi polovici leta 2013, bo predvsem za rojene v prvi in drugi dekadi, težje obdobje, lahko tudi brez kakršnega vidnega vzroka. Pogosto bodo vaše reakcije, komunikacija in logično raznišljanje, otežene in napete. Občutja pesimizma in nezadovoljstva, vas lahko pahnejo v depresijo. Več boste potrebovali počitka, sproščanja ob glasbi, branju in podobnih razvedril. Prijatelji in bližnji, vam bodo bolj v breme in če boste hoteli z njimi ohranjati dobre odnose, boste morali biti izredno potrpežljivi. Problemi pa bodo manj travmatični, kot se vam bodo zdeli, vaša nemoč in stah, pa bosta zgolj zaradi pomanjkanja samozavesti. V septembru in decembru 2013, boste najbolj razigrani, to bo čas za druženje, nakupe, telefonske razgovore, kakšno ljubezensko avanturo, drugi vam bodo z veseljem prisluhnili in vas tudi upoštevali.

RAKI IN RAKICE V 2013

Vaša sfera je večinoma svet danega, ponujenega in sprejetega, torej jasno navzočega. Samozavedanje se začne v varnem krogu, energizirajo vas močne duševne slike, vzori in zgledi. Do sredine februarja 2013, boste pretirano sentimentalni, zadržani ali celo sramežljivi, predvsem v ljubezenskih odnosih. To bo vodili v razočaranja, predvsem zaradi značajske nezdružljivosti. Sicer boste zelo ljubeči, vendar način, kako boste ljubezen izražali, lahko privede do večjih težav. Nestrpnost, vihravost in lahkomiselnost, bodo botrovale napačnim presojam, vašo čustveno impulzivnost, pa bodo za kratek čas vaši ljubljeni/ne ( tako v družinskem, ljubezenskem in poslovnem življenju ) videli kot izziv. Nihali boste med melanholijo in evforijo, se pretirano žrtvovali, bolečino boste raje skrili kot jo pakazali. Od marca pa vse do konca leta 2013, bo v osperdju vaša intuitivna in sočutna plat. Precej boste delovali tako na humanitarnem področju kot v zasebnem življenju. Množično trpljenje vas bo precej prizadelo, na splošno boste pritrjevali življenju in se podrejali njegovim tokovom. Ne boste sicer preveč pogumni, boste pa vdani, pristni in diplomatski, kadar vas bo strah zemere. Vaša bogata domišljija, se bo izažala skozi pisanje, lahko se uveljavite na področju inovatorstva, saj se bosta vaša imaginacija in intuicija združili. Vaša vztrajnost in odločnost se bo pokazali na poklicni poti, znali se boste okoristiti s preteklimi izkušnjami, imeli boste tudi izostren smisel za poslovnost. Izpolnitev vam bo sicer pomembnejša od ambicij, vendar pa boste za pridobivanje denarja zelo zavzeti, kopičenje denarja pa vam bo branilo, da bi se od njega ločili. To lahko privede do skoposti ne samo za druge, vendra tudi do sebe.

Marec, maj, junij, avgust in še prva polovica oktobra 2013, boste ljubljenim razkrivali očarljivo sentimentalnost, vse boste močneje doživljali, postali boste bolj radodarni v izkazovanju čustev in tudi daril, obogatili si boste družabno življenje, ljubezen in varnost bosta hodili z roko v roki. Če se boste spustili v tem času v ljubezensko razmerje, boste vdani, se popolnoma posvetili ljubljeni osebi, čutno in gorečno, ne boste skoparili s komplimenti ( kar ni v vaši navadi ). Zaradi vsega prekipevajočega, boste lahko malce slepi, pretirano zaverovani vase, kar bo lahko mejilo na domišljavost. Samski si boste hitro našli osebo po vašem okusu, kajti imeli boste izvrsten čut za hitro vzpostavljanje zaupnosti. Boste potrpežljivi in neučakani hkrati. Malo bolj zavrti Raki/Rakice in tudi starejši, se boste močno nagibali k psihosomatskim obolenjem, posebej v trebušnem predelu, obolenju trebušne slinavke, prisoten bo negativen osnos do spolnosti.

Za rojene v prvi dekadi, bo celo leto obarvano z negotovostjo in dvomi v emotivno življenje. Ljudje, ki se vam bodo zdeli tako blizu, lahko postanejo povsem odtujeni, lahko se srečate tudi s smrtjo, ki bo transformirala vaše občutke in instinkte.

LEVI IN LEVINJE V 2013

Ustvarjalnost v izražanju samega sebe je vir veselja, zadodovoljstva s samim seboj, samozaupanja in vrednotenja samega sebe. Ustvarjalni izraz prenaša latentne vsebine sveta iz duha ven v konkretno, vidno obliko. Začetek leta 2013, pa vse do sredine marca, nato pa še ves mesec maj 2013, boste precej nepopustljivi, pritiski in napetosti se bodo stopnjevali, izbruhi jeze ali celo besa, pa bodo vplivali na vaše odnose z bližnjimi in sodelavci. Zaradi pomanjkanja izpolnitve, poklicne ali osebne, boste v tem obdobje le stežka našli tisto mesto med ljudmi, ki bi vas navdajalo z občutkom potrditve. Sicer nikoli ne drvite v nepremišljene spremembe, tako da boste tudi ta čas sprejeli kot niz izzivov in kot na sredstvo, ki omogoča napredek. V tem obdobju razvijajte samokritičnost in poskusite zajeziti teatralnost. Vaša volja bo sicer močna, veliko težje pa boste stvari videli širše, saj boste gledali subjektivno. Vaša posebna vrsta ponosa, ki se ji reče duhovna trmoglavost ali celo zaslepljenost, se bo ojačala. Previdno pri napornem fizičnem delu in športnih dejavnostih, da ne bo prišlo do zlomov, poškodb hrbtenice in težjih okvar srca in ožilja. Že aprila 2013, boste začutili, da je spodbujena vaša zavest in smisel vašega bivanja. Povečana bo filozofska in psihološka orijentacija zavestnih principov, vaš ego se bo ojačal in pridobili boste na notranji čvrstosti. Od junija pa vse do konca leta 2013, boste velikodušni do okolice, močno lahko tudi vplivate na oblikovanje življenja drugih ljudi, vaša prisrčnost bo privrela na plano in s tem omilila vaš vzvišen in suveren nastop. Prevzeli boste nekaj bremen nase, kar vam ne bo otežilo dušo, v odnosih boste strasni in igrivi, v ospredju bosta študij in potovanja, izkoristili boste vsako priložnost za napredek in uspeh. Nujno pa bo, da se boste zavestno potrudili stopiti v ospredje in da bodo ljudje okoli vas zvedeli za vaše sposobnosti. Če ste brezposelni, boste imeli v tem času veliko možnosti za zaposlitev, vaš optimizem in navdušenje, se bosta širila in navdihovala tudi druge ljudi.

Za zavrte in starejše rojene v tem znamneju, pa bo leto 2013 težje in polno preizkušenj. Pretirana skromnost, nesposobnost za navdušenje in žar, bo še povečalo vašo občutlivost, kritika pa vam bo segla globoko v srce. Tovrstne napake se da premagovati v stanem povečevanju podjetnosti, v posnemanju uspešnih slogov drugih ljudi, v piljenju osebnega videza in nastopa. Najbolj vas bo strah, da vas drugi ne bi dovolj cenili. Svojega bremena se lahko rešite tako, da boste v svoje vidno polje vse bolj in bolj zajemali čimveč ljudi in s tem boste razvijali sočustvovanje, tako ne boste tako silno osredotočeni nase in svoj prestiž.

Vse leto 2013, bo za rojene v prvi dekadi,polno zastojev in zamud, zato boste morali biti čim bolj potrpežljivi, zelo morate skrbeti za fizično kondicijo, hitreje boste utrujeni in pojavljala se bodo občutja bolečin v telesu, brez kakšnega pravega vzroka. Poiskusi bega pred stvarnostjo, lahko privedejo do velike zmede. Lahko bo tudi prizadeto osebno življenje, saj boste težje izražali občutja in čustva.

DEVIČNIKI IN DEVICE V 2013

Skrb je vzrok za večino osebnih problemov. V procesu primerjanja izpolnjujete svojo sposobnost vključevanja, prilagajanja, upoštevanja drugih, da bi bila vaša dejavnost sprejemljiva in uporabna. Začetek leta 2013 pa vse do konca aprila 2013, bo miselna energija povečana, podjetnost in tekmovalnost bosta v ospredju. Obstajala bo nevarnost prenapetosti, zaradi čezmernega dela. Največja nevarnost v tem obdobju bo vendarle prenagljenost, zaradi prehitrih odločitev lahko prezrete drobne, a pomembne stvari, vsebovane v nekem problemu ali položaju. Boste ostrejšega jezika, pa se niti zavedali ne boste, vašo ktitičnost pa bodo domači in sodelavci težko prenašali. Težili boste k popolnosti v obravnavanju detajlov, to bo soljudi spravljalo celo v obup. Malenkostni egoizem boste premagovali s služenjem drugim, ki bodo še bolj nemočni kot vi sami. Velika potreba po pogledu izza kulis, vas bo gnala v ezoterična razmišljanja, veliko se boste ukvarjali s svojo motivacijo, skušali boste motive izjasniti in jih napraviti za neoporečne.

Vse od začetka leta 2013 in do konca junija 2013, ne boste jemali življenja dovolj resno, večkrat se boste zapletom raje ognili ali ne boste izpolnjevali danih obljub. Zaradi neprevidnosti in neosnovanega optimizma, lahko naredite tudi več hujših napak. To ne bo primeren čas za sprejemanje pomembnih odločitev, ki naj bi bile vezane za prihodnost.

Januar, druga polovica aprila, junij in avgust 2013, boste razumevajoči, sočutni in ljubeči do ljubljene osebe. Tisti, ki ste bolj v ohlapni vezi, se boste zbližali, lažje izražali svoja čutva, s tehtnim razmislekom, pa lahko rešite skoraj vsako tažavo. Vaša skrivna hrepenenja ne bodo ostala neopažena, lažje boste prezrli kakšno slabost ali napako pri ljubezenskem partnerju/ki, dobro boste vedeli, kako jim priti do živega. Srcu boste dali prednost pred golo spolnostjo, razumenli in cenili boste resnični pomen ljubljenja. Samski boste ljubimke/ce izbirali zelo previdno in sistematično. Ne boste ravno navznemirljivejši ljubimci/ke, vaše predigre bodo metodične, poskrbeli boste za ravno pravšnje erotične odzive in znali boste poskrbeti, da se bo ljubljena oseba ob vas sprostila v zadovoljstvo obeh. V tem času, se lahko resno vežete, začnete skupno življenje ali se celo poročite.

Pri bolj zavtih in starejših Devičnikih in Devicah, bo vse leto 2013, opaziti zamorjenost in bolehnost. Več bo nemoči in odvisnosti v konkretnih medsebojnih odnosih. Močneje bo opaziti servilnost, zanemarjenost in zbeganost. Zaradi pretiravanja lahko pride do težav s prebavili in z živci, alegije so lahko fiziološki korelat čistunstva. Za krajša obdobja boste vozili po robu psihoze, tudi če imate sicer zdrave duševne dispozicije.

V drugi polovici leta 2013, boste z razumom prepoznavali širše vzorce in dobili generalne vpoglede v celovitost dogajanja in s tem povečali preglednost razumevanja. Z lahkoto se lahko lotite študija, morda jezikov, voljno boste sprejemali intelektualne izzive. Začutili boste večjo željo po izmenjavi mnenj, lahko se boste več vključevali v neke kontaktne oddaje ( radio, tv ), lahko vam ponudijo pisanje člankov. To bo čas za potovanja, druženje in raziskovanje. Segali boste na metafizično področje, poskušali se boste dvigniti nad minljivost, raziskovali boste nadosebne zakonitosti življenja, preverjali merila in vrednote.

TEHTNIKI IN TEHTNICE V 2013

Ko navežete zavesten, prostovoljen, v nekem smislu enakopraven odnos, začnete razvijati skupnost. Vaša energija je tista spodbuda, zaradi katere se srečujete z neznamin delom sebe v drugem, v TI. Sam začetek leta 2013 in tudi v marcu in aprilu 2013, boste bolj ambiciozni in potreba po kopičenju dabrin lahko povzroči to, da boste zanemarili družinsko življenje. Težje boste izražali čustva in občutja, več dni boste slabše razpoloženi, pretirane zahteve s strani starejših ali predpostavljenih bodo prisotne. Potrudite se ostati v stvarnem svetu, prepiri in razni izbruhi ne bodo prinesli olajšanja, sledijo lahko samo neprijetne posledice. Drugi ljudje bodo, ne da bi se tega kaj dosti zavedali, predvsem prizorišče vaših večplastnih projekcij. Večje težave ko boste imeli z drugimi, bolj bo to odsev vaše notranje neusklajenosti.

Januarja, junija, septembra in oktobra 2013, bodo srečevanja z drugimi, drugačnimi od vas, izredna, pravzaprav najmočnejši dinamizator. To bodo soočenja zaljubljenosti, prijateljevanja, pa tudi spopadov z nasprotniki. Ne boste se mogli izogniti koketitanju in romantiziranju, družabno življenje bo precej nabiti z erotiko in živostjo. V srečanjih boste objektivni, ustrezalo vam bo sodelovanje, ki bo smiselno in ki bo prinašalo novo kvaliteto. Partnerstvo tako ljubezensko kot poslovno, vam bo smiselno, če bo energetsko, intelekualno in ustvarjalno plodno. Seveda boste veliko pretehtovali ( kot vedno ), preden boste kaj storili, spremembe boste skušali speljati čimbolj mirno in gladko. V pričakovanju boste delovali pasivno, do različnosti pa boste v splošnem zelo tolerantni.

Prva polovica leta 2013, bo prinesla spremembo zunajega videza, vaše prijetno izražanje in privlačnost, pa bosta povečali vašo priljubljenost. Večinoma boste resnicoljubni, pozorni do prijateljev in harmonizirali boste napete odnose. Občudovali boste lepoto v vseh njenih oblikah. Pri svojem delu boste uspešni, odpirale pa se vam bodo tudi nove možnosti napredovanja, brezposelni pa boste dobili priložnost za delo.

Pri zavrtih in starejših se bo pokazala še večja zadržanost, stikov z drugimi ljudmi bo zelo malo, polni boste erotičnih tabujev, do partnerja/ke pa boste ambivalentni in konfliktni. Do nezavesti lahko iščete potrdila, da ste ljubljeni in simpatični, pri tem pa boste poponoma razvrednotili svoja pristnejša čustva. Duševno ne boste nič kaj stabilni, lahko se pojavijo težave v ledvenem predelu, ledvicah, mehurju in na žlezah z notranjim izločanjem. Ker bo življenje potekalo zunaj konkretnih stikov, bodo možnosti samoprevare in infantilnih projekcij večje.

Druga polovica leta 2013, bo močno obarvana z brezbrižnostjo, tudi zapravljivostjo. Večje težave se lahko pojavijo v ljubezenskem življenju, saj boste prenagljeni v odločitvah in prehitro lahko obupate. Manj bo spolne odzivnosti, prihajalo bo do vsesplošne naveličanosti. Avanturistični skoki ali nenavadno obnašane, bodo lahko samo otežili že tako nastabilne odnose. Svojih čustvenih težav ne boste videli v pravi luči, zato se boste odzivali nelogično. Razumske presoje bodo slabe, zato se za večje projekte ali finančne transakcije odločajte po nasvetu strokovnjaka in po tehtnem premisleku. Možne bodo razne prevare, precej neumnih napak lahko naredite v tem obdobju, saj bo tudi pozabljivost očitna.

ŠKORPIJONI IN ŠKORPIJONKE V 2013

Škorpijonski proces je izrazito napet in dualističen, vodi človeka do najvišjih vzhičenj in najglobljih padcev, sooči ga namreč s skrajnimi položaji, potem pa še z etničnimi pomeni razmerij in idej, ki jih taka razmerja odsevajo. Začetek leta 2013 bo razmišljujoč o temah, ki so vam precej blizu, kot recimo neskončnost, usodnost in fatalni dogodki. Odločali se boste prehitro in predvsem preveč daljnosežno, ob tem pa boste rušili že napol zgrajene odnose. Januar, druga polovica marca, april, maj in julij 2013, bo blokada fizične moči očitna. Nemoč napredovanja, nevarnost nasilnega in brezobzirnega uveljavljanja, lahko privede do nesreče ali celo večjih poškodb. Izredno bodo povečane notranje napetosti, kar lahko sproži zadrževani bes in jezo v primitivni obliki. Prihajalo bo do začasnega mrtvila, zato pomembne zadeve raje preložite za obdobja, ki bodo lažja. V februarju in vse do 15.marca 2013 in še v maju, juniju, avgustu in septebru 2013, bo močno ojačana vaša volja in pripravljeni boste bolj konstruktivno delovati. Obilo odvečne energije boste znali kanalizirati in dosežete lahko pomembne stvari. Sposobni boste prenesti velike psihofizične napore. Prav tako boste želeli od življenja iztržiti vse, kar vam bo ponujalo. Ker bo to obdobje skrajnosti, morate paziti, da boste enakomerno porazdelili energijo. Obsedenost s fizičnim, poseganje v skrajnost telesnih moči, fanatična ustvarjalnost in brekompromisnega uveljavljanja lastne volje, bo zelo očitna.

Od začetka leta pa vse do konca junija 2013, kaže na povečano pretiravanje in neznernost. Vaša verovanja bodo precej napihnjena in povsem nerealna. Orientacija na lastne potrebe bo povzročila negativne odzive v socialnem okolju, kjer živite. Primankovalo vam bo optimizma in sproščenosti. Zaradi občutka utesnjenosti in zdolgočasenosti, boste najedali partnerja/ko ali koga drugega, ki ne bo preveč navdušen in ne bo ali bodo delili vaših zanimanj. V tem času lahko pride do izgube premoženja, konfliktov do nadrejenih ali avtoritet, pravnih težav ali celo omejitve osebne svobode.

V drugi polovici leta 2013, prihajajo spremembe na bolje in vsesplošni napredek, le če vas bodo porazi v prvi polovici leta okrepili in če jih boste v prizadevanjih in doživetjih pravilno transformirali. Vaši ideali se bodo reformirali, spremeni se lahko vaša filozofija in vas usmeri na višji duhovni nivo. Z entuziazmom se boste lotili različnih projektov, želeli boste biti povsem pravični, vaši potenciali za študij, pa bodo zelo izraženi. Zgodi se lahko socialna in duhovna preobrazba, tudi večji zaslužek, ki bo posledica preteklega dela. Vaša logika je in bo instinktivna, to pa še ne pomeni, da boste skladni in modri. Radi delujete in boste delovali na skrivnem, potrebovali boste svoj brlog, kjer se boste lahko spočili. Na zunaj boste videti zelo močni, vendar boste na znotraj izredno ranljivi, kar pa boste zaradi ponosa skrivali.

Celo leto bo prehajal vaše znamenje Saturn, kar bo vidno kot temačnost in skorajda moreča intenzivnost, odločnost pa se bo pogosto sprevrgla v trmoglavost. Vaše nezaupanje lahko ljudi odbije, mučilo vas bo ljubosumje, seksualna nepotešenost, razvneti in razbrzdani nagoni in nepopustljivost v konfliktih. Partnerja/ko boste poskušali potegniti v mreže svojih intenzivnih projekcij, v obrambi boste pripravljeni stvari ali ljudi, tudi uničevati. Zamolkla, tvegajoča strast in magnetizem, bosta prisotna v vseh odnosih, v izražanju čustev boste ali zelo topli ali neprikrito hladni in odbojni. Velike možnosti imate v letu 2013, da boste razstopili stare vzorce in nove integrirali na globinskem nivoju. Povečana bo vaša karizmatična moč in idealizem, kar bo dobro osnova za nove, trdnejše temelje v vašem življenju.

STRELCI IN STRELKE V 2013

Mišljenje je angažirano, pa tudi subjektivno zasvojeno zaradi prevelike raztvnetosti. Presoja temelji na duhovnih vzorih in merilih, misli so premočrtne in sintetične. Ukvarjate se z energijami čistih idej. Mesec januar 2013, bo poln zamisli, uživali boste v nakupih, šli večkrat na večerjo, se družili. Pri izažanju vaše volje, boste bolj obzirni, odločni in razumni. Umske in telesne moči, bodo povečane, lahko se boste začeli ukvarjati z rekreacijo, ki vam bo pomagala, da se boste znebili miselne in telesne otopelosti. Že v februarju pa vse do sredine marca 2013, se lahko zapleti v ljubezenskem odnosu okrepijo. Tako miselno kot čustveno, boste zelo napeti, vaše možnosti razumske presoje pa bodo okrnjene. Pomanjkanje ljubezni bo najbolj očiten razlog, brezbrižnost in lenoba pa ne boste prav nič pomagali. V tem času se izogibajte denarnim tveganjem, saj bo vaša presoja slaba in prenagljena.

Celo leto 2013, boste na preizkušnji, saj boste v pospeševanju dinamike in tudi v podjetnosti, pretiravali, dramatizirali svoje navdihe in porabili veliko časa, da bi si pridobili somišljenike ali pa odjemalce svojega duhovnega blaga. Ne boste pretirano prepričani vase, primanjkovalo vam bo samozavesti, kar boste lahko skrivali za pretirano glasnostjo, pretirano veselestjo in povzdignjenostjo. Konkretnosti vam bodo puščale praznino, vaše bližnjice pa bodo moralno vprašljive, čeprav znate biti dokaj moralistični. Mišljenje bo podrejeno čustvom, celo do te mere, da bodo čustva postali razlogi. Lahko bo prihajalo do sporov z nadrejenimi ali oblastjo, pravnih težav, nepotrpežljivosti in pretiranemu zaupanju v lastne moči, predvsem v obdobju od maja pa vse do konca septembra 2013.

Vse od začetka leta 2013 pa vse do konca junija 2013, bo miselna odsotnost velika, življenje ne boste jemali prav resno, kar bo vodilo v težave in spore, lahko tud z prijatelji ali vašimi sosedi. Zaradi neosnovanega optimizna, boste lahko naredili kar več napak. Zaradi tuje nepoštenosti in blefiranja in vaše prevelike odkritosti, ne sprejemajte v tem obdobju pomembnih odločitev, morda kredita, za izpite pa se temeljito pripravite. V drugi polovici leta 2013, se lahko vaše življenje še bolj zakoplicira, saj se ne boste kaj dosti zavedali napak, ki jih boste delali. V nekaterih okoliščinah, se boste odzivali silovito, nagnjenost k dramatiziranju pa bo še bolj očitna. Pri denarnih in pravnih zadevah ali sklepanju kakšnih pogodb, večjih nakupih, morate biti nadvse previdni, kajti napak se včasih ne da popraviti. Zelo pomebno bo, da ostanete z obema nogama na trdnih tleh.

Pri bolj zavrtih in strejših, se bo fantaziranje o neki svoji poti in poslanstvu še povečalo, saj boste nekritični. Zaradi prenapetosti se lahko pojavijo črevesne težave, težave z jetri, žolčem in kolki.

KOZOROGI IN KOZOROGINJE V 2013

Vase prepričani, podjetni in večinoma zelo disciplinirani. Kadar nočete videti možnosti za uspeh, postajate črnogledi in vaše možnosti ostanejo neizkoriščene. Prisotna so stalna nasprotja, na eni strani podjetnost ter odločenost doseči zastavljen cilj, na drugi strani pa tisti, ki si želite uspehov, vendar ste polni bojazni in precej brez samozavesti. V januarju, februarju in aprilu 2013, bodo manjše finančne težave, tako da ne boste mogli uresničiti tistega, kar si boste želeli. Šlo bo tudi za konstruktiven razvoj ali razrešitev problemov znotraj partnerstva. Na življenje boste gledali resno in ustvarjalno. S strani starejših oseb, boste imeli koristi, podporo, lahko pa tudi gmotne koristi od staršev. V februarju, aprilu, maju, oktobru in novembru 2013, boste z vztrajnostjo in odločnostjo zdržema napredovali. Povečana bo vaša vzdržljivost, počasi in gotovo boste prišli do cilja. V težjih delovnih okoliščinah se boste dobro znašli, vstopali boste v dokaj abstraktni svet družbenih odnosov. Poštenost in iskrenost vam bosta omogočali enakomerno seznanjenost, kar vam bo zagotovilo mirno sožitje in rast neke skupnosti. Vaše misli bodo realne, predstave boste kristalizirali tako, da jih boste lahko obravnavali posebej natančno. Vaša vrlina bo potrpežljivost in nenavaden smisel za humor. Včasih boste vseeno potrebovali nasvet in dobro bi bilo, da ga poslušate, čeprav vam to ne bo prav nič po godu, saj ne marate, da vas kdo spomni, da ni tako kot si vi predstavljate.

V prvi polovici leta 2013, bo v ospredju več nezadovoljstva, notranje negotovosti, potrebno se bo osredotočiti na tiste stvari, kjer ne bo prevelikih ovir, saj se bo pokazalo, da boste čustveno in telesno energijo porabljali za reševanje problemov, nastalih v tem času, razsipavali v prazno. Lahko se bo pojavil večji pesimizem, kakšne pravne težave, to bo tudi neugoden čas za finančne transakcije. V drugi polovici leta 2013, boste morali bolj poskrbeti za vaše zdravje, saj boste pretirano občutljivi. Lahko se pojavijo težave s kožo, rodili, želodčne težave in negativen odnos do lastnega telesa-zanemarjanje higiena. Razne oblike strahov, skrbi, lahko depresivnih stanj, poskušajte omiliti z rednim fizičnim gibanjem. Nezaupljivost, strogost in iskanje tujih napak, lahko celo sovražnega razpoloženja do žensk, pa vas lahko osami.

Vse leto 2013, bo na preizkušnji trdnost vaše osebnosti in vse, kar ste bili do tedaj prepričani, da imate pod nadzorom. Nenavadni in nepričakovani dogodki, lahko povsem razrušijo vaš ustaljeni red, s čimer bo povzročena velika psihična napetost in strah. To bo stresno leto, saj se boste bali, da vaša struktura ne bo izdržala silnega pritiska, kar se lahko manifestira kot izguba življenjske sistematičnosti, družbene uspešnosti in osebne varnosti. V kolikor imate močno strukturirano in organizirano življenje, boste v tem letu dokazali pravilnost življenjske usmeritve, to pa vam lahko prinese večjo moč. Z notranjo močjo, trdnostjo in pridobljenimi izkušnjami, lahko radikalno spremenite vašo stvarnost. Seveda boste v letu 2013, prišli tudi do nekih razumnih slepov, lahko razrešili kakšen večji problem, ponovno boste ovrednotili neko življenjsko področje in ga temeljito spremenili.

VODNARJI IN VODNARKE V 2013

Čeprav znani po svoji izjemni prijaznosti, v mnogih pogledih ljubite zasebnost in ne marate, da kdo vdira vanjo. Posamezna ustvarjalnost se izaža v skupnosti, skupinah, to seveda s seboj prinaša izziv, da se marsikdo rojen v tem znamenju, potrdi v zares izjemnem obsegu, pridobi sloves mojstrstva, celo genialnosti, virtuoznosti in karizmatične osebnosti. V leto 2013 boste vstopili veselo, pa vse do konca aprila 2013, boste optimistični, celo takrat, kadar bo življenje postalo malce težje, redko boste izgubili upanje. Uspešno bo na več področjih, predvsem pa na poslovnem in na ljubezenskem področju. Področja ustvarjalnosti bodo vse od znanosti, prek umetnosti, do politike in športa. Navduševali ali celo spravljali v ekstazo, boste okolico, prevsem z vašim navdušenjem, čustvenim nabojem in intelektualno prepričljivostjo, izrednim pogumom in popolno zbranostjo v danem trenutku. Podpirali in odpirali boste vse, kar bo služilo svobodnemu izražanju. Razvijali boste tisto socialno razsežnost, ki naj ne bi krnila človekove enkratne individualnosti, ampak ji bo omogočala primeren prostor sprejetosti. V tem času, se bo prebudilo poželenje, čutnost in strast, srečevanja z nasprotnim ali istim spolom, bodo romantična, kar sicer ni vaša največja vrlina. Omogočena vam bo živahna komunikacija, prebujena bo želja po igri, zabavi, družabnih srečanjih. Izražali se boste na zelo sodoben način, ekscentričnost in samovolja bosta povečani, kar kaže na to, da globoka in trajna navezanost na neko osebo skorajda ne bo mogoča. Zelo boste privlačni, potrebovali boste izzive, ogrevali se boste hitreje kot ponavadi, izlivi strasti pa vam bodo napolnili vsak kotiček vaše duše in....Prepričani boste, da je vredno poskusiti vse, kar bi stopnjevalo užetek. Seveda vas bodo zanimali tudi možgani drugega/druge, ne samo telo. Obdobje, ki bo tako kot je opisano zgoraj, vas čaka še v septembru in novembru 2013.

Maja in avgusta 2013, bo težavno in naporno. Pogosta zaskrbljenost in napori, vas bodo izčrpavali, kar se lahko kaže kot izredna trma in svojeglavost. Na okolje lahko delujete rušilno, saj boste brezkompromisni, ne glede na posledice. Na psihološkem nivoju, bo velika živčnost vzpodujala agresijo, tekmovalnost in nepotrpežljivost. Zelo poudarjena želja po svobodnem odločanju v tem obdobju, lahko povzroči velike spremembe, ki bodo imele dolgoročne posledice. Previdno!!

V prvi polovici leta 2013, bo v ospredju zahteva po spremembi verovanja ali verjetja, vendar bodo prehodi postopni. Več boste potovali, se navduševali nad rezličnimi idejami ali kulturami. Vaš zorni kot se bo širil, zbrane informacije in ideje, pa boste znali integrirati na višji nivo. Lahko pride do resničnega duhovnega razsvetljenja, spodbujena bo intuicija in imaginacija. Življenje bo postalo obetavno, vznemirljivo in uspešno. Priporočam, da sprejmete dodatne izzive in začnite se ukvarjati z novimi projekti.

V drugi polovici leta 2013, vas bo pretitrano navdušenje kaj hitro zaneslo, zato bodo tveganja vprašljiva, izogibati pa se morate nenadnih odločitev. Zaradi slepega optimizma in zaupanja v kak projekt, boste naredili resne napake. Na površju bosta napetost in stres, prenapeta dejanja pa boste obžalovali. V tem času boste gluhi za dobromanerne nasvete in opozorila. Omejevanje tako užitkov ali svobode, boste sprejemali nepredvidljivo, saj ne boste vedeli, kje so meje. Nenaden poseg višje sile v način bivanja ali kot neizkoriščena priložnost, boste dojeli mnogo kasneje, saj ne boste ob pravem času na pravem kraju. Če boste v tem času v sporu, prosili za kredit, hoteli napredovati, bo verjetno, da ne boste uspeli, čeprav vam bo logika govorila drugače.

Ker bo celo leto 2013, Saturn v težkem aspektu z znamenjem Vodnarja, bo prisotna močna tendenca, da bo pretresena vaša osnovna struktura, na kateri bodo slonele vaše ambicije, družbeni status, poklicna odgovornost in dolžnosti. Nenavadni in nepričavani dogodki lahko povsem zrušijo ustaljeni red, s čemer bo povročena velika psihična napetost. Zunanje okoliščine vas bodo tako ovirale, da boste imeli občutek, da ne morete dihati. Svoje probleme lahko rešite tako, da boste zelo potrpežljivi in da boste ponovno ocenili položaj s popolnoma drugega gledišča ali s pomočjo strokovnjakov na posameznih področjih.

RIBAKI IN RIBICE V 2013

Ljubeznivost se druži z ostro intuicijo. Vaša energija ni izražena v čisti, ampak v okrnjeni obliki, tako da sta univerzalnost in prepričljivost ponavadi le nakazani. Pripravljenost pomagati dostikrat skuži kot izgovor za to, da sami ne izkoristite lastnih velikih sposobnosti. Sam začetek leta 2013 in vse do konca maja 2013, bo poln inspiracije, zato boste sposobni koordinirati akcije z intuicijo. Veliko energije boste trošili za spiritualna, psihoanalitična in metafizizična področja. Z lastnimi idejami boste skušali pomagati drugim ljudem, tudi več bo dinamike in smelosti. Množica načrtov, ki se bodo pojavili v tem času, boste lažje izpeljali, pogosto tudi z tujo pomočjo, saj bodo ljudje pokazali razumevanje za vaše načrte in bodo cenili vaš pogum. Čustva boste izražali na slikovit in strasten način, prisotna bo močna želja, da udejanjite vaše erotične fantazije. Sanje in navdih lahko udejanjite čutno, omamno, znali boste ljubljene spretno pridobiti. Če seksualnih fantazij ne boste mogli izživeti v stvarnem svetu, si boste poiskali nadomestke. Vaša temkočutnost bo v drugih povzročila magnetično privlačnost. Seveda pa vas bodo privlačile spremembe in vznemirljivi dogodki, dojemljivi boste za vsakršne čare, zato se vaš čustveni kompas lahko sunkovito obrne k opaženemu magnetu, tudi če ste v resni zvezi ali poročeni. V juniju, septembru, oktobru, novembru in decembru 2013, ne gojite velikih upov, saj bo razačaranje lahko dosti večje, kot si boste zamislili. Lahko se pojavi nekoordiniranost gibov ali zmedenost, ki se bo rezultirala v različnih poškodbah ali infekcijah. Vaše akcije ne bodo dobro načrtovane, ker boste nihali med različnimi možnostmi. Ker boste imeli manj energije, načrtovanih stvari ne boste izpeljali do konca. Cilji, ki jih boste hoteli uresničiti, se vam bodo izmikali zaradi nemoči, da bi ukrenili kaj konstruktivnega ali zato, ker bodo odpovedali ljudje, na katere se boste zanašali. Velika previdnost pri delu s stroji!

V prvi polovici leta 2013, bodo notranji konflikti povečani, nagnjeni boste k pretiravanju. Privlačila vas bodo religiozna in okultna področja, vendar ne boste najbolj uspešni pri usklajevanju različnih tendenc med seboj. Povečala se bo zapravljivost, špekulacije, napačno ocenjevanje gmotnega stanja in tvegane naložbe, na psihološki ravni pa prevelika zaupljivost in idealiziranje stvarnosti ali iskanje duhovnega voditelja, v katerem boste iskali rešitve za vaše probleme. Obstajala bo možnost, da boste odklanjali vsakršne omejitve. V zdravstvenem pogledu, lahko pride do težav s presnovo, jetri, saj boste v poskusu, da bi zbežali pred problemi, iskali uteho v hrani in pijači.

V drugi polovici leta 2013, bo vzpodbujen intelektualni razvoj, lahko se boste začeli ukvarjati s kakšnim novim, morda nekoliko nenavadnim študijskim področjem. Na duhovni ravni bo šlo za povečan idealizem, postali boste bolj humani, razumevajoči, lahko pa se boste odpravili na kakšno daljše potovanje, ki ste si ga želeli ali na križarjenje. Prepuščali se boste neznamenu, čutili boste odgovornost do celote, do pravih univezalnih vrednot. Na materialni ravni, bo to obdobje bogato, morda dobiček brez truda, nova zaposlitev, lahko širitev na poslovnem področju, za samske nova zveza, zaroka ali poroka.

Celo leto 2013, boste predvsem rojeni v prvi dekadi, vpeljavali v vašo strukturo več mehkobe, realno in idealno doživljanje bo potekalo vzporedno. Močno bo povečana vaša intuicija, zvišana bo čustvena raven, oboje pa boste izražali na pozitiven način.

Arhiv

Facebook Netlog teodoraerhatic
Skype

Kontakt

mobilni telefon

031 412 249

mail:
teodora@teodora.si

 

Prijavite se na brezplačni tedenski horoskop in ostale zanimive novičke

Vpišite svoj e-naslov:
Pošlji